Aanbevolen temperatuur gids

Aanbevolen temperatuurgids

Let op: behalve Blastchillers en Snelkoelers, zijn alle gekoelde opslag- en vitrines bewaarkasten, d.w.z. ontworpen om alleen voorgekoeld of voorgevroren voedsel op te slaan of te tonen. Verwarmde vitrines zijn ontworpen om voorverwarmde etenswaren te bewaren. Vitrinekasten zijn ontworpen voor het kort uitstallen van etenswaren. Na het serveren moet gekoeld voedsel worden verplaatst naar een gekoelde opslagkast.

Categorie Temperatuur
Warm voedsel 65°C (minimaal 63°C)
Gekoeld voedsel 3°C / 5°C (maximaal 8°C) 
Vers vlees -2°C / +2°C 
Vers vis -1°C / +1°C *
Bevroren voedsel -18°C / -22°C 
Zacht schepijs -12°C / -18°C (varieert per schepijs)
Verpakt ijs -20°C / -24°C
Blikjes en flesjes 1°C / 10°C 
Witte wijn 4°C / 12°C
Rode wijn 14°C / 20°C 

* Alleen specifieke kasten regelen de vochtigheid en zijn ontworpen om corrosie te weerstaan.

Klimaatklasse

Alle koelkasten hebben een klimaatklasse, die aangeeft welk bereik van kamertemperatuur het aankan

  • Klimaatklasse 3 - omgeving van 25 ° C met 60% RV
  • Klimaatklasse 4 - omgeving van 30 ° C met 55% RV
  • Klimaatklasse 5 - omgeving van 40 ° C met 40% RV

en

  • N Klasse (temperatuurklasse) - omgeving van +16°C en +32°C.
  • SN Klasse (uitgebreide temperatuurklasse) - omgevingstemperatuur van +10°C en +32°C.
  • ST Klasse (subtropische klasse) -omgeving van +18°C en +38°C.
  • T-klasse (tropische klasse) - omgevingstemperatuur van +18°C en +43°C.

Type koeling

  • Statisch - koeling zonder enige ventilatorondersteuning, meestal via een rolverband (plaat), planken (vriezer) of huidverdamper.
  • Ventilatorondersteuning - dezelfde verdamper als de statische, maar met een ventilator die is geïnstalleerd om de lucht te helpen bewegen voor een gelijkmatigere koeling door de hele kast.
  • Geventileerd - koeling door middel van een verdamper met lamellen en ventilatorondersteuning. Dit is een efficiënter koelproces dan alleen door een ventilator ondersteund.